Wij verwelkomen wij onze klanten vanaf 17.00 uur 

Welkom !!!! OPGELET  MAASMECHELEN

Open vanaf

17.00 uur tot  21.00 uur

Keuken sluit om 21.00 uur 

Laatste bestelling om 20.45 uur

Woensdag Rustdag !!!

GEEN E-MAILS  of   VOICE MAIL AUB 

TEL : 089/760348

 

Stad Saloniki

Thessaloniki biedt je alle ingrediënten aan voor een geslaagde citytrip. Je vindt er musea, restaurants, bars en winkels in overvloed, de eeuwenoude architectuur in de stad is indrukwekkend en de natuur is prachtig. Thessaloniki is een levendige, moderne stad met een intrigerende multi-etnische geschiedenis.


Beleef het ultieme vakantiegevoel in Thessaloniki door te wandelen langs de boulevard Nikis Avenue. Strijk halverwege de wandeling neer op het terras van één van de vele cafés en bars met een prachtig uitzicht op de open zee.

Kournas (Chania Kreta)

 

Kournas. 

Kournas is een traditioneel dopje op Kreta, ten noorden van de kustplaats Georgioupolis op ongeveer 45 kilometer van Chania stad. Het staat vooral bekend om het gelijknamige meer dat zich op ongeveer 5 kilometer hiervandaan  bevindt. Het meer van Kournas is namelijk het enige natuurlijke meer van Kreta, de maximale lengte is ongeveer 1 kilometer en de maximale breedte is ongeveer 800 meter. Het diepste punt is ongeveer 20 meter. In het dorp van Kournas wonen ongeveer 500 vaste inwoners die zich vooral met de landbouw bezig houden. Het dorp ligt prachtig tussen de bergen op ongeveer 200 meter hoogte boven de zeespiegel. Het oude dorp heeft de traditionele stijl behouden, daartegenover heeft het dorp aan het meer , zich toeristisch ontwikkeld. Aan de oevers van het meer leven veel schildpadden, aan de rand van het meer staan enkele taverna's en het is mogelijk er waterfietsen te huren. Ook zijn er een aantal appartementen en hotels waar u kunt verblijven. Het meer van Kournas heeft bijzondere flora en fauna en is het meest zuidelijke meer van Europa. In de oudheid heette het Korisia maar men beweert dat het de huidige naam gekregen heeft van de Arabieren die Kreta in de oudheid binnenvielen (Kournas betekent in het Arabisch “meer”). Ieder jaar zijn er leuke traditionele feesten die vele mensen aantrekken. Op 5 mei is het feest van Agia Irini en op 29 augustus het feest van Agios Ioannis.

Foto's Kournas

Dansen

In Griekenland is dansen één van de grootste tradities. Op elk feest wordt gedanst, alle kinderen leren spelenderwijs de volksdansen die in hun streek gebruikelijk zijn. Er zijn in Griekenland wel meer dan 300 verschillende dansen en iedere regio heeft zijn eigen soort dansen, kostuums en muziek. Griekse dans is een zeer oude traditie, er werd al aan gerefereerd door de oude Griekse schrijvers als Plato en Aristoteles. Er zijn veel verschillende stijlen en interpretaties van alle eilanden en het vasteland. Elke regio heeft zijn eigen choreografie en stijl gevormd, welke het beste bij hen past. De dansen van de eilanden bijvoorbeeld, zijn "kabbelend", terwijl de Pontische dansen scherper zijn. Er zijn ook Pan-Hellenische dansen, welke door de jaren heen zijn geadopteerd door de gehele Griekse wereld, zoals de Tsamiko, Syrtos en Kalamatianos. Traditionele Griekse dansen hebben een sociale factor, het brengt de mensen samen op speciale momenten in het jaar, zoals met Pasen en op belangrijke momenten in het leven van de mensen, zoals op een bruiloft, naamdag en doopfeest. Kijk hier naar verschillende dansen uit Griekenland.
 

Sirtaki

De Sirtaki is een populaire  Griekse dans, ontworpen door Giorgos Provias voor de film Zorba de Griek (1964). Het is dus geen traditionele volksdans, maar een mix van bestaande  en vereenvoudigde hasapiko dansen. De muziek is van Míkis Theodorakis. De dans wordt ook naar de film: Zorba’s dans genoemd.

Het versteende woud op Lesbos


Het versteende woud op Lesbos

Het versteende woud - ten westen van Ypsilou ligt de ingang van het versteende woud. Een bezoek aan het klooster in Ypsilou is ook de moeite waard. Zo’n 15 tot 20 miljoen jaar geleden barstte de vulkaan Ordymnos uit, waarbij enorme bossen sequoia’s werden bedolven onder de vulkanische as en deze versteenden. Het is een uniek gebied in Europa en het versteende woud van Sigri is een Natura 2000 gebied met unieke flora en fauna. In Griekenland is het woud een nationaal monument en oprichter van het European Geoparks netwerk. Het versteende woud kun je van1 juli tot en met 30 september dagelijks bezoeken van 09.00 tot 17.00 uur en in de winter is het in januari en februari gesloten. het natuurlijk museum van het versteende woud in Sigri is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur en op zondag gaat het museum een uur later open om 10.00 uur. In de zomermaanden van 1 juli tot en met 30 september is het museum dagelijks van 10.00 uur open tot ‘s avonds 18.00 of 20.00 uur. 

 

Wat je niet mag missen tijdens een verblijf of vakantie op Lesbos. De tien van Lesbos:

 1. Moria - het fraaie Romeinse aquaduct.
 2. Trouloti - de Byzantijnse kerken Stefanos en Panagia.
 3. Sigri - middeleeuws kasteel en oude kapel.
 4. Eftalou, Gera, Thermi, Polichnitos en Lisvori - thermale baden met geneeskracht
 5. Golf van Kalloni - birdwatching vooral de flamingo’s en ijsvogels.
 6. Antissa - de ruines van het antieke Antissa.
 7. Ypsilou - het versteende woud van Lesbos.
 8. Plomari - de ouzo hoofdstad van Griekenland.
 9. Mytilini - het oude kasteel en amfi theater.
 10. Molyvos - het kastro en Byzantijnse fort.

 

 

Thraki bezienswaardigheden

Thraki is een schitterend gebied in Griekenland en nog niet ontdekt door het massatoerisme. De natuur speelt hier de hoofdrol en de bergen, bossen en natuurreservaten lenen zich uitstekend voor wandelingen of fietstochtjes op de mountainbike. De Evros delta en het Dadia bos hebben unieke flora en fauna, zelfs voor Europa. Wat je niet mag missen tijdens een vakantie naar Thraki, de vijftien van Thraki:

 1. Xanthi - (Xanthi) de historische stad.
 2. Livaditis - (Xanthi) de waterval van Livaditis.
 3. Echinos - (Xanthi) de oude stenen boogbruggetjes.
 4. Loutra - (Xanthi) bij Potamos de geneeskrachtige bronnen.
 5. Vistonis - (Xanthi) het Vistonis meer.
 6. Stavropouli - (Xanthi) het Tholos graf.
 7. Avdira - (Xanthi) de oude stad Avdira en moderne deel.
 8. Porto Lagos - (Xanthi) havenplaatsje en flamingo’s.
 9. Komotini - (Rhodopi) de historische stad zelf.
 10. Mitriko - (Rhodopi) het Mitriko meer.
 11. Maronia - (Rhodopi) de grotten en opgravingen.
 12. Alexandropouli - (Evros) de stad en de stranden.
 13. Samothraki - (Evros) het eilanden met de watervallen en de ruïnes.
 14. Evros Delta - (Evros) het prachtige natuurgebied.
 15. Dadia Bos - (Evros) het prachtige natuurgebied.

Deel deze pagina