OPGRIMBIE 

 

MAASMECHELEN

 0032/ 89 76 03 48

KEUKEN sluit om 21.00 uur

Van 17.00 TOT 21.00 uur

Laatste bestelling om 20.45 uur

 

ZONDAG Ganse dag vanaf 11.30 uur

Grieks restaurant Saloniki

Rijksweg 628

3630 Maasmechelen 

0032/ 89 76 03 48

Inleiding

Reeds 40 jaren lang streven wij met grote zorg  om onze klanten tevreden te stellen met lekker eten ,goed en snel te verzorgen .
En we willen er natuurlijk alles aan doen om dat ook zo te houden .

 

 Fijn om te weten is het dat er altijd plaats zal zijn op een ruime gratis ruime parking achter ons restaurant. 

Erg belangrijk vinden wij het ook dat onze gelegenheid kindvriendelijk is. 
Binnen zijn er leuke gezellige hoekjes te vinden. 

Sfeer en gezelligheid

Een gezellige sfeer en een ontspannen samenzijn onder de mensen maken onze gasten zelf, wij zorgen enkel ervoor dat alles eromheen zo goed mogelijk verzorgd is. 

Daarom vinden we het zo fijn dat jullie ons ook laten blijken dat alles naar wens is.

 

Elke dag opnieuw zijn wij in de weer om onze kwaliteit te behouden want dat vinden wij het voornaamste en om onze klanten te verwennen met griekse muziek en snelle bediening.

Wil je gezellig uitgebreid tafelen ......Dat kan, je krijgt alle tijd .

Maar is je tijd beperkt en wil je toch heel snel wat eten ,Dan kan dat ook ......😳😳😳😳

 

 

 

Grieks eten

De Griekse keuken heeft al eeuwenlang een uitstekende naam. Ondanks de overheersing door de Italianen en de Turken lukte het de Griekse bevolking, de karakteristieke keukengeheimen van generatie op generatie door te geven. Het resultaat is een verbazingwekkende rijkdom aan verrukkelijke gerechten.

Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

De Griekse keuken is één van de grootste keukens en is in feite de originele mediterraanse keuken. Het waren eigenlijk de Turken, Italianen en Europeanen die de recepten ontleenden aan de Grieken, als zij met hen in kontakt kwamen. Niet-Grieken ontleenden aan de Grieken hun kookstijl, pasten die spijzen dan aan aan hun gewoonten en brachten ze dan als hun eigen originele schotels.

Wanneer gebeurde dit alles? De Griekse keuken is eeuwen oud. Hij is zowel traditioneel als kwalitatief de eerste Europese keuken, meer dan 25 eeuwen oud. Toen de ongeciviliseerde inwoners van Europa nog niets kenden van 'de keuken' behalve geroosterd vlees, wisten de Oude Grieken 2.500 jaar geleden - zelfs vóór de 'Gouden Eeuw van Griekenland' - hoe ze verschillende ingrediënten en specerijen moesten mengen en combineren zodat de spijzen smakelijk en bevredigend waren voor ons vierde zintuig, het gehemelte! Dit wordt door zowel de Griekse als de buitenlandse historici en archeologen bevestigd.

Deel deze pagina